logo
Mörbylånga Åkeri AB

Om oss

Tradition och Erfarenhet

Grundat 1973, Mörbylånga Åkeri AB har stått som en pålitlig pelare inom åkeribranschen med Mörbylånga som sin stationeringsort. Med över 50 års erfarenhet, fortsätter vi att leverera med samma passion och engagemang som den dag vi började. Idag stoltserar vi med en dedikerad arbetsstyrka på 19 medarbetare.

Våra Samarbetspartners

Vi är inte bara en åkeriverksamhet, vi är en del av en större transportfamilj. Som entreprenörer för GDL Transport Öst AB och med tätt samarbete med Nybro Transport AB, har vi kunnat utöka vår verksamhet och serviceutbud. Dessutom är vi stolta över vårt samarbete med en av våra största kunder, Guldfågeln.

Kyl- och Frystransporter

Vår expertis sträcker sig inte bara till traditionell åkeriverksamhet. Vi specialiserar oss också på kyl- och frystransporter, och levererar regelbundet till Freezing Food i Nybro. Som en del av vårt engagemang i kylkedjan, har vi även byggt ett fryshus, "Freezing Food", i samarbete med Nybro Transport AB.

Hållbarhet i Centrum

Vi kör alla våra bilar på det miljövänliga bränslet HVO, en satsning som visar vårt djupa engagemang för miljön. Dessutom stärker vi vårt miljöansvar genom att ha installerat solceller på vårt tak sedan 2018. Från 2022 har vi också börjat elektrifiera vår fordonsflotta – en spännande resa mot en grönare framtid. För mer information, besök 'HVO' och 'Energi och miljö'.